Folder Go Gaatur

Ta’ en folder om de smukke gåruter i Nørre Aaby

Oprettet d.

Go’ gåtur

To markerede ruter viser dig flere sider af byen. SKOVRUTEN leder dig ud i det grønne, mens AA&BY-RUTEN fører dig langs åen og gennem byen.

Skovruten:

Se den grønne side af Nørre Aaby

En flot tur mellem marker, eng og skov, der viser dig den grønne side af Nørre Aaby. Naturstien begynder for enden af Østervangen – villavejen lige over for indgangen til legeparken. 

Følg stien rundt – eller tag en afstikker, når den deler sig. Det er en jævn tur på et fast underlag, hvor de fleste kan være med. Se hestene på deres folde, og lyt til fuglene, som på den rette årstid sørger for musikken. Det gør de bl.a. ved de stærepæle, som du passerer på din vej.

God tur 

AA&Byruten:

Langs åen og gennem byen

På denne rute følger du åen, der oprindeligt har givet byen sit navn. Undervejs kommer du forbi flere af de farverige stærepæle, hvor de små sangfugle slår deres triller.

Følg villavejen Kagbanken bag legeparken ned til kirken, som har en af landets smukkeste kirkegårde. Ikke langt herfra fører stien dig langs med åen ind i de grønne omgivelser, hvor heste og høns nyder friheden på marken.

Efter du har krydset Kongsgårdsvej og passeret forbi mountainbikesporet og hundeskoven, tætner det grønne sig endnu mere omkring dig. Kryds den lille bro over åen og følg den smalle stil mellem vandet og de høje træer op til banen. Drej til venstre og gå langs baneafskærmningen. En viadukt leder dig under banen til Østergade, som fører dig gennem byen og tilbage til Tusindårslegeparken.

Som du kan se på kortet, har du flere muligheder for at tage en smutvej, hvis du ønsker at afkorte turen.
AA&By-ruten er mindre jævn end Skovruten, men ikke udfordrende. 

God tur